Voňavě tvořivé hrátky jako láskyplné dárky

10.04.2024 08:48:00 | Monika Benešová | 15x
Voňavě tvořivé hrátky jako láskyplné dárky

Pár slov od paní Jaroškové, která vede u nás aromaterapii::

"Jestli myslíte, že výroba dárků “handmade” je výsadou talentovaných a vy do té skupiny nepatříte, zastavte se na chvíli. Vyvedu Vás z omylu. Chci Vám ukázat, jak s málem práce a zručnosti můžete udělat vkusný, praktický a voňavý dáreček. A může to být drobnost, která Vás vyjde v řádu desítek korun (hotový za pár minut), ale díky vkladu vašich rukou (a věřím, že i srdce) získá nevyčíslitelnou hodnotu!

Pro dobrý první dojem stojí za to se postarat o krásné balení. A nemusí to být křišťálové broušené sklo! Pro koupelovou sůl (alias tělový peeling) stačí třeba obyčejná zavařovačka. Pro tekuté dárečky - hnědá lahvička s kapátkem atd. Fígl je v tom, že jej nazdobíte. A tady pro rychlé dekorování přichází v úvahu:

okrasné lepící pásky - mohou být washi pásky nebo obyčejné či třpytivé z papírnictví

malování speciálními barvami na sklo - stačí konturovka, velmi krásná je zlatá, měděná nebo stříbrná. Jestli si netroufáte na mandalky, tak můžete napsat krátké přání, jednoduše podepsat obsah či celý prostor vyplnit srdíčky

Když jste vyšperkovali balení, můžete přejit k řešení náplně. Pro většinu voňavých rychlodárků bude potřeba nějaký éterický olej nebo jejich směs a “nosič” - něco, čím esence naředíte a díky čemu řekněte, že je to pleťový olej, masážní olej, tělový peeling či koupelová sůl. To znamená, že vyberete vhodný rostlinný olej, sůl, cukr, sodu atd. Na internetu najdete různé postupy a recepty, kolik čeho, s čím a jak je třeba namíchat, aby vznikl smysluplný produkt. Já Vás zvu k živému tvoření, kde si v milé společnosti vyrobíme relaxační koupelovou sůl, která může poslouží i jako tělový peeling. Průvodkyni nám bude půvabná levandule, se kterou procestujeme kus světa (přivoníme k 5 druhům tohoto éterického oleje a vyzkoušíme, který nám voní nejvíc). Povíme si všelico o tom, jak a v čem nám doma pomůže aromaterapie a také jak ji zavádět do běžného chodu domácnosti. Nebude chybět očuchávání dalších éterických olejů a vyzkoušení levandule všemi smysly."

Justyna Jarošková

Kbelský ateliér Vás srdečně zve na tento nevšední zážites s Aromaterapií, vstupenky jsou k dispozici na našem

eshopu v sekci Aromaterapie.